Interstellar afis

INTERSTELLAR

Nu ştiu câţi dintre prietenii mei reali şi virtuali au vizionat filmul „INTERSTELLAR” în regia lui Christopher Nolan, dar este de departe cel mai bun film pe care l-am văzut în ultimii 4 – 5 ani; o pledoarie extraodrinară pentru salvarea planetei PĂMÂNT, un adevărat miraj al nesfârşitelor posibilităţi din lumea ecuaţiilor matematice şi fizice, o minunată oglindă a forţei incomensurabile pe care o are dragostea în trăirile invocate de suflet, un film al marilor întrebări despre existenţă, despre relaţiile interumane, despre instinctul conservării! Un scenariu fascinant în care fiecare replică conţine întrebări şi răspunsuri concomitent, un scenariu care ne pune faţă în faţă cu marile noastre neputinţe şi solicită mintea să devină tot mai iscoditoare în folosul supravieţuirii speciei HOMO SAPIENS! Cine se poate gândi că compozitorul Hans Zimmer după o performanţă muzicală adaptată unui într-un

Left to right: Mackenzie Foy and Matthew McConaughey in INTERSTELLAR, from Paramount Pictures and Warner Brothers Entertainment.

Left to right: Mackenzie Foy and Matthew McConaughey in INTERSTELLAR, from Paramount Pictures and Warner Brothers Entertainment.

trecut îndepărtat, mă refer la filmul  „Gladiatorul, poate să compună o muzică atât de pătrunzătoare şi „firească” pentru zboruri galactice?!… Iar în ceea ce priveşte efectele speciale, lumile „vizitate”, zboruri, etc. etc., totul este la superlativ şi răsplătiti cu „OSCAR”! Unii critici ar putea pretinde că filmul are un final romanţat, că realităţile din lumea fizică nu ar putea permite unele artificii de comportament în spaţiu ş.a.m.d! Dar oare nu tocmai de aceea mergem noi la cinema? Vrem să vedem, să întâlnim o lume mai bună, să primimInterstellar in spatiu mesaje care ne încântă şi n e pun pe gânduri, chiar dacă acestea ajung la noi prin punerea în lumină a RĂULUI! Concluzionez cu o vorbă plină de entuziasm: Nu cred că în anul care tocmai a sosit voi vedea un film mai grozav! Nu pierdeţi ocazia (dacă nu cumva aţi pierdut-o până acum aşa ca mine)!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasa o replica

Adresa ta de email nu va fi data publicitatii. Nici Can-Can si nici macar cei de la Zalando nu pupa de la noi informatii cu adresa ta. Te poti simti in siguranta!

Categorie:

Ganduri scrise

Tags:

,