Există o serie întreagă de inepţii care se predau la limba şi literatura română! Balada Toma Alimoş este o tâmpenie care s-a propagat prin intermediul unor imbecili de la ministerul educaţiei; oameni fără discernământ estetic, mă refer la estetica literară. Generaţii întregi de dascăli au fost forţate să predea la clasă absurdităţi cu rimă; un oarecare Toma se bate cu un oarecare Manea (slut şi urât) ucis bestial (ulterior) fără nici un motiv. Aşa arăta ora de limba română în clasa a cincea când am umblat eu pe la renumitele şcoli româneşti!

Uitaţi-vă la bieţii prunci cu necazurile lor de la examenul de la bacalaureat. Timp de 12 ani aceşti copii sunt supuşi unui act de terorism lingvistic care cică serveşte studiului limbii române! Toată şcoala românească este o ruină!Copiii învaţă să urască limba română. Nimănui nu-i ajută studiul unor lucrări arhaice. (Să studieze la facultatea de limba română studenţii care trebuie să cunoască etimologia şi dezvoltarea limbii române.) Copiii din clasa a patra nu au nevoie de „Domnul Vucea” care este de altfel prima lecţie de şpagă! Of…

Hai că m-am ambalat, să revenim la Toma Alimoş! Adaptarea prezentată în acest clip este cu puţin peste limita unui vocabular decent. Nu e tocmai pentru copii. Eu vă invit să ascultaţi şi să vă amuzaţi. Textul este vechi, balada este cunoscută deja în forma ei parodiată, cu accent maghiar. Şi totuşi este prima înregistrare video în care Sorin poate fi văzut la momentul interpretării. Vizionare plăcută! Dacă v-aţi amuzat, distribuiţi şi la prieteni!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasa o replica

Adresa ta de email nu va fi data publicitatii. Nici Can-Can si nici macar cei de la Zalando nu pupa de la noi informatii cu adresa ta. Te poti simti in siguranta!

Categorie:

Bancuri fara perdea - Sorin Tănase, Bancuri Sorin Tănase, Monologuri, Scenete umoristice

Tags:

, , , , ,