Monolog travesti despre fizica cuantica si moleculele blonde

Mi-a plăcut întotdeauna să abordez lucrurile cu seriozitate; improvizaţiile, superficialitatea şi tot ceea ce decurge dintr-o abordare mai puţin temeinică, generează rezultate îndoielnice. Zâmbesc când mă gândesc că şansele de nereuşită există chiar şi atunci când se munceşte serios, darămite când totul se clădeşte pe…”spontaneitate”. În teatru este nevoie de regie, repetiţii, costume, decor, etc.

Ca unul care iubeşte arta teatrală şi ca unul care îşi respectă spectatorii, am încercat în acest monolog să dau o notă cât mai „credibilă” personajului „Mărie”. Da, mi-am cumpărat o rochie, un batic, mi-am ras barba, m-am pudrat şi m-am fardat. Apoi mi-am pus cercei şi am găsit chiar şi un inel! Textul îl scrisesem înainte. A urmat înregistrarea şi a trecut un an până când am reuşit să montez filmul pentru că… Pentru că, din păcate, planurile noastre nu reuşesc întotdeauna, atunci când depindem şi de alţii…

Prin urmare îmi cer scuze pentru discrepanţa de imagine când se schimbă cadrul, însă cunoştinţele mele de montaj sunt în continuă „dezvoltare”; softuri noi, cerinţe noi, rami, grafică cu accelratori, nervi cu acceleratul, bâlbâială, rendereală, iar nervi, iar priviri în tavan, răbdări prăjite, buze muşcate, limbaj folcloric şi până la urmă, cât de cât, un filmuleţ! Sper din suflet să vă placă! Mă bucur de orice comenntariu, dar mai ales mă bucur de distribuirea clipului.

Nu am împopoţonat filmul cu „aplauze din senin”, nici nu am pus pe alţii să râdă şi nu am pus nici ilustraţie muzicală. Am vrut să-l las aşa, pur; umor pur şi simplu, în adevăratul sens al cuvântului. Vizionare plăcută!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasa o replica

Adresa ta de email nu va fi data publicitatii. Nici Can-Can si nici macar cei de la Zalando nu pupa de la noi informatii cu adresa ta. Te poti simti in siguranta!

Un comentariu

Categorie:

Bancuri din Ardeal - Mihai Nae, Monologuri

Tags:

,