Ceremonia botezului intru Domnul într-o vană plină cu apă purificatoare şi salvatoare – video

Cine-a crezut s-a botezat!… Un cor alcătuit din trei persoane intonează pe cinci voci şi jumătate câteva cuvinte ale acestui imn, o adevărată mărturie de credinţă, un elogiu adus tuturor celor care au luat drumul către camerele de baie sau către diverse alte recipiente, cum ar fi covata sau ciubărul!

În camera de baie s-au adunat credincioşii adevăraţi, să asiste la ceremonia extrem de pătrunzătoare a botezului doamnei Rodica; dânsa ne face cunoscute numele şi vârsta stând în vană şi asta pentru că prezbiterul care o însoţeşete pe drumul ud al botezului o întreabă solemn, împuternicit de însuşi Mântuitorul nostru Domnul Iisus Hristos, în cuvinte simple: cum te cheamă, câţi ani ai?! Doamna Rodica are 56 şi poartă o cămaşă albă, semn al purităţii pe care este gata să o primească în sufletul ei prin săvârşirea marei taine a botezului din vană!

Sfântul robinet a slobozit apa purificării însă nu ştim ce temperatură are. Dar cu siguranţă că focul interior şi emoţia care i-a cuprins pe toţi participanţii o fac pe doamna Rodica să nu simtă dacă apa e rece sau caldă! Ea simte doar că e udă! Avem certa convingere că şi apa la WC s-a tras, ba chiar am înclina să credem că în camera de baie miroase frumos a săpun de mere şi a detergent! Prezbiterul, după cum spune chiar el, „prin harul Domnului Iisus Hristos din Nazareth”, ridică atmosfera la valorea absolută pe care doar profunda revelaţie o poate oferi! Sora Rodica a hotărât la etatea ei reală să facă pasul acesta, pasul botezului din vană, citat: „botezul testămintal”… Nu s-a înţeles exact dacă nu cumva era vorba de un test mintal, dar probabil că în marea lui emoţie şi prezbiterul a avut unele bâlbâieli, exprimate totuşi cu evlavie şi smerenie!

Fiind gata de imersiune, de scufundarea izbăvitoare, prezbiterul o întreabă duios pe doamna Rodica: „Soro, aleluia?”… Răspunsurile vin de la mai mulţi! El însă insistă: „Soro, amin?”… Şi iar se aud glasuri de slavă gâtuite de emoţie şi de ecoul pereţilor din sfânta cameră de baie. În cadrul ceremoniei aflată deja aproape de punctul culminant, doamna Rodica este întrebată până când vrea să slujească Domnului nostru Iisus Hristos şi ea răspunde fără preget că toată viaţa! Este un moment lacrimogen, dar cameramanul nu surprinde adunătura de cetăţeni credincioşi buluciţi în uşa de la baie, din păcate… Prezbiterul o avertizează pe slujitoarea Domnului că „va veni încercări şi va veni probleme”, dar ea ne încredinţează că nu va da înapoi, cu atât mai mult cu cât ea deja este udă până la genunchi! Cu un îndemn eroic, prezbiterul o trimite pe Rodica la Golgota ca să ducă crucea… Şi pentru că ceremonia ajunge la puctul ei forte, mă voi opri aici cu descrierea aceasta, lăsând imaginile să vorbească! Vă întreb şi eu pe voi, fraţi şi surori: aleluia?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasa o replica

Adresa ta de email nu va fi data publicitatii. Nici Can-Can si nici macar cei de la Zalando nu pupa de la noi informatii cu adresa ta. Te poti simti in siguranta!

Categorie:

Absurdistan